Església de Sant Vicenç de Camós

Església de Sant Vicenç de Camós

Dels dos pobles, Santa Maria i Sant Vicenç, aquest és el que concentra la major part de població. Hi ha l’Ajuntament i l’edifici de les antigues escoles, i a, a mig camí de l’església, el pavelló poliesportiu. El veïnat d’en Ponç, que aplega algunes cases d’origen reculat i encertadament restaurades, el fan una zona recomanable de ser visitada. Can Basses, amb la seva torre medieval, és la casa, des d’un punt de vista arquitectònic, més destacable d’aquest veïnat. Les finestres gòtiques que conserva són el testimoni d’un passat esplendorós.

L’església parroquial de Sant Vicenç s’albira de lluny estant. La seva inconfusible torre campanar de base quadrada amb grosses obertures per totes les cares li dóna un aire entre torre de defensa i campanar amb funcions religioses.

Els xiprers i les oliveres, que tants anys fa que li fan costat, han creat una imatge idíl·lica, i uneixen la bellesa arquitectònica de l’església, amb la rural d’aquest indret.

Es tracta d’una construcció religiosa de la qual ja es té constància des del segle XII. Unes grans dovelles de pedra més polida emmarquen la porta de l’entrada principal. Quasi adossada a l’església podem veure la rectoria, avui hotel, una construcció molt elegant que confereix a tot el conjunt un racó que respira tranquil·litat.